Monday, December 16, 2013


kenapa kena guna bag galas (backpack) berkualiti (Biar gambar berbicara)

Setiap peminat rekreasi luar tentu akan berbicara mengenai perkara diatas, tetapi berapa ramai yang benar-benar mengikutinya. Mari kita lihat dari gambar-gambar yang akan dipaparkan di bawah, yang akan menceritakan topic diatas, lusuh akan menunjukan gambar-gambar dari bag galas koleksi lusuh sendiri sebagai rujukan:

Digunakan dari tahun 1999 hingga sekarang (2013).....14 tahun
(tidak pernah menimbukan masalah)Digunakan dari tahun 2006 hingga sekarang (2013)...7 tahun (terdapat sikit kerosakan bila dijahit berfungsi semula)Digunakan dari tahun 1998 hingga sekarang (2013).....15 tahun

(yang tanggal jenama (bukan jahit) dan getah (grip) longar sikit)Digunakan dari tahun 2000 hingga sekarang (2013).....13 tahun

(Water bag-yang tanggal jenama (bukan jahit)

Setelah anda melihat gambar, apa penilaiyan anda? adakah mahu yang asli@berkualiti atau masih lagi dengan takuk pemikiran lama. Ingatlah tujuan bag galas ini adalah untuk memudahkan pergerakan anda bukan menyusahkan.


Penjagaan Beg galas
Penjagaan yang rapi dan baik membantu memanjangkan jangkamasa hayat beg galas anda, jika bag mahal macam mana sekalipun jika tidak dijaga akan rosak, jadi rujuk gambar dibawah untuk menjaga kebersihan bag.


Penyusunan barang dalam bag
Penyusunan barang yang betul juga salah satu faktor penting dalam penjagaan bag galas anda. Susunan yang betul membutkan anda selesa dan jangkahayat bag bertambah. rujuk ganbar dibawah:


Semuanya telah dijelaskan, dan terserahlah kepada anda membuat pilihahan,. Untuk kita berekreasi , biarlah peralatan yang dibawa adalah terbaik dan sangat membantu dan bukanya akan menyusahkan. Barangan berkualiti bukan semestinya berjenama dan popular, tetapi yang tidak berjenama dan popular kadangkala sama sahaja kualitinya dan tanyalah meraka yang berpengalaman sewaktu membeli barang. Buatlah pilihan terbaik dan elakan membeli barangan "TIRUAN".


Sekian terima kasih, lusuh berharap kita semua mendapat ilmu dari artikel yang dihasilkan.


terima kasih.

Lusuh Adventure
16122013  11.11am
www.lusuh.com.my
1.(bahan penulisan adalah hak cipta lusuh adventure dilarang 'copy' atau menerbit tampa kebenaran)
2.(Gambar adalah bersumber pesendirian dan internet)

Post a Comment